Zdravé recepty

16.06.2014 15:50

Popis

Zdravý obed alebo chutná večera :)

Ingrediencie

500 Gram celozrnné semolinové penne rigate
500 Gram červená fazuľa
3 Polievková lyžica kečup hellmanns
4 Strúčik cesnaku, pretlačený
200 Milliliter mlieko
3 Polievková lyžica celozrnná špaldová múka
1 Polievková lyžica solamyl
250 Milliliter smotana na varenie
  Štipka tymián sušený
  Štipka petržlenová vňať
  Trocha soľ

Inštrukcie

Fazuľu namočenú deň vopred uvaríme vo vode (pred koncom zmäknutia pridáme soľ), pridáme 3 PL kečupu Hellmanns, 4 prelisované strúčiky cesnaku, v mlieku rozmiešané 3 PL celozrnnej špaldovej múky a 1 PL Solamylu. Varíme 20 minút. -Tak nalejeme 250 ml smotany na varenie, necháme prevrieť a posypeme tymiánom a petržlenovou vňaťou. Cestoviny uvaríme podľa návodu a pridáme k nim hotovú omáčku. Ozdobíme paradajkami a môžeme podávať. Dobrú chuť :)

 

Popis

Plnený zapekaný baklažán letnou zeleninou a šampiónmi. Rýchle a chutné letné jedlo.
PS: ospravedlňujem sa za nekvalitnú foto, nabudúce dodám lepšiu Úsmev

Ingrediencie

1 Kus baklažán
1 Kus paprika (rôznych farieb)
1 Kus rajčina
1 Kus šampiňóny
1 Kus cibulka
1 Strúčik cesnaku
5 Dekagram tvrdého syra
  Trocha bazalka (ale môže byť aj sušená)
  Trocha tymián čerstvý (ale môže byť aj sušený)
  Trocha korenia
  Trocha soli

Poznámky

Ako prílohu doporučujem varené, alebo pečené zemiaky.

Inštrukcie

Prekrojíme si baklažán na polovice. Vydlabeme vnútro a pripravíme plnku.
Tá pozostáva s nadrobno nakrájanej cibuľky, šampiónov, rajčiny, papriky a syra (môže sa aj nastrúhať). Plnku ochutíme soľou, korenín, tymianom a bazalkou. Vnútro baklažánu potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a naplníme plnkou.
Zapekáme v sklenej mise s pokrievkou cca 15 min, po odokrytí dopekáme ďalším 15 min v rúre vyhriatej na 180 °C.

 

Popis

Jednoduchá, rýchla a chutná kombinácia

Ingrediencie

500 Dekagram špargle
1 Kilogram zemiakov
100 Gram syra
100 Milliliter smotany na varenie
1 Kus vajíčko

Poznámky

Syr môžeme použiť podľa chuti.

Inštrukcie

Zemiaky očistíme, nakrájame na štvrtiny, obvaríme do polomäkka v osolenej vode a upečieme. Môžeme ešte okoreniť. Špargľu očistíme,z koncov zrežeme cca 2cm, varíme v osolenej vode cca 12 minút. Syr nastrúhame na jemno, pridáme do malého hrnca k smotane a jednému žltku. Varíme, za stáleho miešania, kým sa syr nerozpustí, omáčka nezovrie. Podľa slanosti syra dosolíme, pridáme, mleté biele korenie, muškátový orech ..... Špargľu scedíme a podávame s omáčkou, zemiakmi, alebo len so zeleninovým šalátom, ak držíme delenú stravu.

 

Späť