Zdravé recepty
16.06.2014 15:50Popis
Zdravý obed alebo chutná večera :)
Ingrediencie
500 | Gram | celozrnné semolinové penne rigate |
500 | Gram | červená fazuľa |
3 | Polievková lyžica | kečup hellmanns |
4 | Strúčik | cesnaku, pretlačený |
200 | Milliliter | mlieko |
3 | Polievková lyžica | celozrnná špaldová múka |
1 | Polievková lyžica | solamyl |
250 | Milliliter | smotana na varenie |
Štipka | tymián sušený | |
Štipka | petržlenová vňať | |
Trocha | soľ |

Inštrukcie
Fazuľu namočenú deň vopred uvaríme vo vode (pred koncom zmäknutia pridáme soľ), pridáme 3 PL kečupu Hellmanns, 4 prelisované strúčiky cesnaku, v mlieku rozmiešané 3 PL celozrnnej špaldovej múky a 1 PL Solamylu. Varíme 20 minút. -Tak nalejeme 250 ml smotany na varenie, necháme prevrieť a posypeme tymiánom a petržlenovou vňaťou. Cestoviny uvaríme podľa návodu a pridáme k nim hotovú omáčku. Ozdobíme paradajkami a môžeme podávať. Dobrú chuť :)
Popis
Plnený zapekaný baklažán letnou zeleninou a šampiónmi. Rýchle a chutné letné jedlo.
PS: ospravedlňujem sa za nekvalitnú foto, nabudúce dodám lepšiu
Ingrediencie
1 | Kus | baklažán |
1 | Kus | paprika (rôznych farieb) |
1 | Kus | rajčina |
1 | Kus | šampiňóny |
1 | Kus | cibulka |
1 | Strúčik | cesnaku |
5 | Dekagram | tvrdého syra |
Trocha | bazalka (ale môže byť aj sušená) | |
Trocha | tymián čerstvý (ale môže byť aj sušený) | |
Trocha | korenia | |
Trocha | soli |

Poznámky
Ako prílohu doporučujem varené, alebo pečené zemiaky.
Inštrukcie
Prekrojíme si baklažán na polovice. Vydlabeme vnútro a pripravíme plnku.
Tá pozostáva s nadrobno nakrájanej cibuľky, šampiónov, rajčiny, papriky a syra (môže sa aj nastrúhať). Plnku ochutíme soľou, korenín, tymianom a bazalkou. Vnútro baklažánu potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a naplníme plnkou.
Zapekáme v sklenej mise s pokrievkou cca 15 min, po odokrytí dopekáme ďalším 15 min v rúre vyhriatej na 180 °C.
Popis
Jednoduchá, rýchla a chutná kombinácia
Ingrediencie
500 | Dekagram | špargle |
1 | Kilogram | zemiakov |
100 | Gram | syra |
100 | Milliliter | smotany na varenie |
1 | Kus | vajíčko |
Poznámky
Syr môžeme použiť podľa chuti.
Inštrukcie
Zemiaky očistíme, nakrájame na štvrtiny, obvaríme do polomäkka v osolenej vode a upečieme. Môžeme ešte okoreniť. Špargľu očistíme,z koncov zrežeme cca 2cm, varíme v osolenej vode cca 12 minút. Syr nastrúhame na jemno, pridáme do malého hrnca k smotane a jednému žltku. Varíme, za stáleho miešania, kým sa syr nerozpustí, omáčka nezovrie. Podľa slanosti syra dosolíme, pridáme, mleté biele korenie, muškátový orech ..... Špargľu scedíme a podávame s omáčkou, zemiakmi, alebo len so zeleninovým šalátom, ak držíme delenú stravu.
———
Späť